7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (2024)

Advertentie

De winter is in volle gang. Bij uitstek hét seizoen om een grote pan stamppot op tafel te toveren. En heb je zin in iets anders dan de standaard boerenkool-, andijvie- of wortelstamp? Neem dan eens een kijkje tussen deze verrassende stamppot variaties.

Stamppotrecepten: stamp ‘ns anders!

Buiten is het guur en koud. De dagen zijn kort en wij zoeken de warmte binnen. Het is dan ook hoogtijd voor stamppotrecepten wat ons betreft.

Heel Nederland mag weten dat Lidl dé hotspot is voor hutspot en verschillende soorten andere stamppot. Vanaf 15 januari stromen er héél veel nieuwe stamppotproducten de Lidl-winkels in en met gloednieuwe recepten is er heel veel inspiratie voor het maken van de lekkerste stamppotten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Verrassende stamppotrecepten

Met de nieuwe stamppotproducten van Lidl maak je de lekkerste én ook nog eens de meest verrassende stamppotrecepten. Zo maak je de traditionele stamppot helemaal hip en trendy. Wat dacht je van andijviestamppot, maar dan op een eierpannenkoek? Of bijvoorbeeld een heerlijke ovenschotel van zoete aardappelstamppot?

Laat je inspireren door onderstaande recepten, kies je favoriet en duik vervolgens de keuken in!

1. Knolselderij-spinaziestamppot met krokante rauwe ham

Knolselderij is een echte wintergroente en hoewel hij veelal als ‘vergeten groente’ wordt gezien, heeft de knol de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Je verwerkt ‘m in een lekker winters soepje, je stampt ‘m tot puree of je gebruikt ‘m bijvoorbeeld als basis in een stamppotje, zoals in dit recept. Snel resultaat, maar zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!

> naar het recept: knolselderij-spinaziestamppot met krokante rauwe ham

7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (1)

2. Andijviestamppot met koolraap en eierpannenkoek met vegan shoarma (vega)

Een klassieke andijviestamp is één van de meest bekende stamppotrecepten, haast iedereen kent deze stamppot dan ook wel. Combineer ‘m eens met koolraap, en serveer er deze heerlijke eierpannenkoek bij. Voor nog meer smaak vul je de eierpannenkoek ook nog eens met vegan shoarma. Verrassend, vegetarisch én heel erg lekker, maar zonder al teveel moeite!

> naar het recept: andijviestamppot met koolraap en eierpannenkoek met vegan shoarma

7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (2)

3. Wortel-snijbonenstamppot met vegan balletjes en vegan tijmjus (vega)

Dat stamppot ook prima vegan kan bewijst dit recept voor wortel-snijbonenstamppot wel. Deze vegan balletjes en tijmjus smaken er namelijk minstens net zo lekker bij! Sterker nog, misschien is dit ook wel één van onze favoriete recepten voor stamppot.

> naar het recept: wortel-snijbonen stamppot met vegan balletjes en vegan tijmjus

7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (3)

4. Andijvie-paprikastamppot met een vegan gehaktbal (vega)

Deze andijvie-paprika stamppot met spitskool geef je een hele fijne twist met onder andere Aziatische smaakmakers. Weer eens wat anders dan de standaard andijviestamppot en ook nog eens hartstikke lekker én vegetarisch door de vegan gehaktballen.

> naar het recept: andijvie-paprikastamppot met een vegan gehaktbal

7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (4)

5. Zoete-aardappel-boerenkoolstamppot met chorizospies

Wil je je standaard stamppot boerenkool een smaakvolle twist geven, maar zonder in te leveren op kwaliteit en smaak? Maak ‘m dan met zoete aardappel en serveer de stamppot met een chorizo-paprikaspies.

> naar het recept: zoete-aardappel-boerenkoolstamppot met chorizospies

7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (5)

6. Zuurkoolstamppot met karbonade, gebakken appel en haricots verts

Ook zuurkool hoort in het rijtje van échte wintergroente thuis. Je kunt allerlei winterse recepten met zuurkool maken, maar een stamppotje is altijd goed. Zeker met dit geweldige recept, met gebakken appel, karbonade en ook verse haricots verts.

> naar het recept: zuurkoolstamppot met karbonade, gebakken appel en haricots verts

7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (6)

7. Stamppotovenschotel van zoete aardappel met runderchipolataworstjes

Een stamppotje uit de oven? Jazeker! Ultiem comfortfood en ook nog eens ontzettend makkelijk wat ons betreft. Wij maakten ‘m met runderchipolataworstjes, maar wil je liever vega? Vervang ze dan eenvoudigweg door vega worstjes.

> naar het recept: zoete-aardappelstamppot ovenschotel met runderchipolataworstjes

7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (7)

Lees ook:

  • Stamppot boerenkool: tips en ouderwets lekkere recepten

  • Hollandse kost: 9x de lekkerste stamppot recepten

  • Zo kun je stamppot nóg lekkerder maken

Onze tips

Barbecuefeestje: 3x populaire recepten3x zonnige smaken op je bord7x heerlijke recepten met doperwten11x soepen om in de lente van te genietenRecepten met venkel: 11x onze favorietenDit zijn de 15 lekkerste recepten met avocado5x de lekkerste recepten met lamsvleesco*cktails maken: 11x de lekkerste recepten
Anne MebelderRedacteur Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?
7x stamppotrecepten met een twist - Foodies (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6334

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.